Силата на бременноста

Силата да поемем отговорността за раждането на децата ни е абсолютно в наши ръце. Във всеки един етап на забременяването, самата бременост , раждането и отглеждането на децата, ни трябва именно сила.


Самите ни тела трябва да бъдат подготвени с отговорност и любов за мощния процес към майчинството. Никога не трябва да забравяме, че децата са създадени от двама души, които заедно като двойка или семейство трябва да извървят пътя към раждането на новия живот и следващото след него, тоест родителството.


През цялата бременност жената, която носи малкото създание под сърцето си трябва да се стреми всячески към добра физическа форма, към спокоен живот, към такова състояние , което да бъде добро за детето вътре в нея. Ако раждането е път към появата на нов живот, е и път към нас самите , към израстването на личноста ни. Този път има мощно променящо действие , ако имаме смелостта да тръгнем по него. Начина по които встъпваме в ролята на родители определя в много дълбоко ниво способноста ни да отгледаме в бъдеще децата си в хармония и любов.


Особенно важно значение има протичането на бременноста за това, което ще се появи след нея, тоест най важното, нашето бебе. Нека всяка жена, която е достигнала до този етап си даде ясната сметка, че по време на тези девет месеца тя носи двойна отговорност, към себе си и към детето си. Нека загърби поне за известно време собствените си проблеми, защото то чувства също, нищо, че още не се е появило. Чувства тъгата, чувства раздразнението, влияе се от всичко, което усеща майката. След като вече е заченато, дали с любов, или случайно да не му отнемаме правото да поеме първата си глътка въздух здраво.

Please follow and like us:
error

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *