Модни тенденции при маникюра за пролетно-летния сезон на 2020

Поддържането на маникюра отдавна не е само обикновена козметична процедура. Предлагат се все нови и нови продукти и технологии за декорация на пръстите.

Образът на модерната жена се създава освен от всичко останало, но и от добре изглеждащите нокти.

Кои цветове на маникюра са модерни през сезон пролет-лято 2020?

Нейл артът предлага за предстоящия сезон разнообразие от цветове, някои от които са доста ярки, а други – по приглушени.

Популярни остават различните светли метални цветове за лак, като стилистите препоръчват декорация върху ноктите на един или няколко пръста.

Новите тенденции включват цветове и нюанси като сметана, лавандула, светлорозово, кремаво, мента и др.

Каква дължина на ноктите ще бъде актуална?

И през предстоящия сезон остават актуални не особено дългите нокти. Буквално няколко мм свободен край на нокътя е достатъчен. По-къси или по-дълги, важното е ноктите да изглеждат естествено и да са поддържани.

Къси нокти

Късите нокти изглеждат много добре, ако са с подходящ маникюр, което включва по-светлите цветове, защото с по-тъмен лак ще изглеждат още по-къси. Добър вариант е декорацията наняколко нокътя.

Дълги нокти

По принцип дългите нокти са идеални за създаването на маникюр заради по-голямата си повърхност, но те не са толкова актуални. Ако все пак искаме да ги задържим, е хубаво да ги лакираме в по-светли нюанси.

Ще бъде ли модерен френският маникюр?

Класическият френски маникюр запазва своята актуалност и през новия сезон, но с прибавени иновативни решения.

Обичайните бели ленти на върха на ноктите ще бъдат заменени с бронзови, златни, медни и сребристи нюанси на лака. Можем да изберем също комбинация от френски маникюр и стандартен маникюр на различни пръсти.

Какви арт идеи се налагат при маникюра?

1.Използване на ленти.

Лентите на ноктите продължават да бъдат популярни, но в нови варианти като:

 – не една, а две ивици в различни цветове;

– перпендикулярни ленти, гланцирани или перлени;

– ивици на вълнички, боядисани с прахообразен лак;

– напречни ленти, оцветени в златисто или сребристо.

2.Лак с 3D ефект.

Този лак набира все по-голяма популярност. Визуално върху нокътя изглежда като грапава повърхност, посипана с песъчинки или захар. Текстурираният лак може да покрива повече от един нокът, докато за другите можем да изберем лак с гланц в същата цветова гама.

Ако сме решили как да изглажда нашият маникюр, съобразявайки се донякъде с модните тенденции, това още не е достатъчно. Не трябва да забравяме, че хармонията между цвета на лака и на червилото е задължителна, макар и по нюанс. При правилен избор и на цветова гама за грим, ще бъдем спокойни за добрия си външен вид.

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *