Модата при дамските дънки за пролет-лято 2020

Дънките са универсална част от облеклото и задължително присъстват в гардероба на всяка жена независимо от нейната възраст и статус. Те са подходящи както за ежедневието, така и за по-официални събития.

Какво диктува дамската мода при дънките за пролет-лято 2020?

През пролетно-летния сезон остават актуални всички модели, познати от предходната година. Все пак модните дизайнери предлагат иновативни решения, които правят всеки по-ретро тренд ефектен и стилен.

Скини дънки

Тези тесни дънки са изключително популярни, но са по-подходящи за дамите със слаби крака. Трябва да се внимава как ги съчетаваме с обувки и топове. Добре е с тях да се носят високи ботуши и връхни дрехи тип овърсайз.

Дънки с висока талия

Изместили до голяма степен дънките с ниска талия, този модел дънки се препоръчва от стилистите най-вече в случаите, когато искаме да коригираме някакви недостатъци на фигурата си.

Варени дънки

Популярни преди няколко десетилетия, варените дънки отново се налагат. Можем да ги съчетаем с красива блуза или риза, а що се отнася до обувките – за предпочитане са маратонките или обувките на ток.

Мама дънки

Тези дънки дават голяма свобода на тялото. Прави са, с висока талия и е много ефектно да ги носим с леко навити крачоли.

Оръфани дънки

Модата им не е отминала, като се предпочитат от младите дами, но и от по-зрели, смели жени. Все пак трябва да се съобразяваме със ситуацията, в която сме решили да сме с тях.

Какви дънки да изберем?

Колкото и понякога да ни харесва даден чифт дънки, все пак трябва да се съобразяваме и със своята фигура.

За висока и слаба фигура са подходящи почти всякакви модели, но за предпочитане са скини дънките, разкроените дънки и дънките с висока талия.

Ако имаме по-пълна фигура, трябва да се ориентираме към дънки със средно висока талия, но не и такива с избелели крачоли и декоративни елементи.

На дамите с по-пищна горна част на тялото добре ще стоят дънките с по-свободни крачоли и средно висока талия.

Подходящи за дамите с по-едри бедра са тъмносините еластични дънки с прави крачоли и от по-тънък плат.

За да се издължи силуетът на дами с фигура тип „пясъчен часовник”, те трябва да носят прави дънки.

Правите дънки или дънките с разширяващ се надолу крачол ще прикрият по-едрата долна част и на жени с фигура тип „круша”.  

За дамите с дребна фигура препоръчителен модел дънки е този с разширяващи се крачоли, но без големи джобове и щампи по тях. Добре е с такива дънки да се носят по-високи обувки.

Сезон пролет-лято 2020 дава предимство на денима не само при дънките, а при гащеризоните, късите панталони, полите, роклите, ризите и якетата.

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *