Искам да съм красива – съвети и истини

„Искам да съм красива…”

Всички знаем, че лицето е първото, на което хората обръщат внимание при запознанство. Затова мечтата на всяка заета жена е да бъде по- дълго млада, красива и здрава. Какво разочарование е когато сутрин видим торбички под очите. Много жени си помагат с различни козметични трикове, но торбичките със сигурност могат да се премахнат с помощта на подходящ масаж.
Вечерният масаж на лицето може да ни изглежда като приятно допълнение към почистването на кожата, но всъщност има много по- ползотворно действие. Това е така, защото на лицето са разположени голям брой биологично активни точки, които при правилно стимулиране повлияват и на вътрешните ни органи. Освен че масажът повишава тонуса на кожата, премахва подпухналостта на очите, той стяга челото, бузите и брадичката. Чрез масаж се подобряват кръвообращението и лимфния дренаж. Той има благотворно действие върху цвета на кожата и производството на естествен еластин. Освен това се подобряват обменните процеси и въздейства позитивно на нервната система. При масаж кожата се насища с кислород, а мускулатурата се затопля, което пък прави овала на лицето мек и чувствителен. Благодарение на това можем да запазим кожата си свежа, здрава, красива и тонизирана. Но най- важното, за което масажът има безспорна роля, е че предотвратява появата на фини линии, бръчки и като цяло подмладява лицето.

Техниката на класическия масаж облекчава мускулните спазми и спомага при лечението на акне. Но постигнатите резултати могат да се задържат само при редовна употреба – при почистването на лицето вечер или непосредствено преди сутрешния грим.

Основни техники за изпълнение на класическия масаж на лице:

При класическия масаж се използват няколко основни техники:
поглаждане, потупване, разтриване, притискане, пощипване и лека вибрация. Към тях могат да се добавят и допълнителни техники, които запазват същността на основните, и подпомагат прилагането им към конкретната област на въздействие. Предимно се използват енергични поглаждащи и притискащи движения, които да окажат възбуждащо действие върху състоянието на нервната система. За да се избегне неприятното триене между кожата и пръстите по време на масаж, се прилагат и различни кремове, масажни масла или противобръчкови терапии.
В резултат кожата става свежа, тонизирана и по младежки розовееща, като се възпрепятства образуването на бръчки на челото и между веждите.
За добра стимулация, продължителността на класическия масаж трябва да е около 5- 10 минути. Както поглаждащите, така и притискащите движения се правят с елемент на натиск по основните масажни линии на лицето:
От ъгъла на устата към меката част на ухото;
От средата на брадичката по долната челюст докъм меката част на ухото;
От основата на носа докъм горната част на ушната мида;
От вътрешния ъгъл на горния клепач през външния ъгъл до слепоочието;
От средата на челото към слепоочието;
От деколтето през врата докъм брадичката;

А какво представлява вибрацията?
Това е масажна техника, при която натискът се извършва с непрекъсната или прекъсната вибрация. Тя се постига чрез бързи леки движения с възглавничките на показалеца и средния пръст в продължение на 5-15 секунди. След това се прави прекъсване от 3-5 секунди, като през това време областта на въздействие се поглажда.

Масаж на лице с розов кварц
Напоследък е много модерно да се прави масаж на лицето именно с ролер от естествен розов кварц. Този невероятен аксесоар датира от древен Китай и е бил част от ритуала за вътрешна и външна красота на знатните дами. Според местната легенда, розовият кварц съответствал на сърдечната чакра, която отключвала енергийния център на любовта. Розовият кварц бил считан за един от най- красивите лечебни камъни и сигурно средство против стареене.
Днес ние знаем, че той спомага за облекчаване на напрежението и стреса в тялото чрез нежен масаж. Поддържа лимфната система и действа детоксикиращо на организма.

Ръчният масаж на лицето носи не само красота, здраве и младежко излъчване, но създава и усещането за физически и емоционален комфорт, постигнати по естествен природен начин.

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *