7 съвета, за успешно представяне на интервю за работа

Повечето дами знаят, че дойде ли времето за смяна на нова работа, идват и времена на паника, безпокойство, тревожност. 

Разбира се, много е важно да имате всички необходими знания и умения, които са необходими, за да получите работата, за която кандидатствате, но в допълнение има редица други фактори, които могат да повлияят значително на впечатлението от нас, когато стигнете до интервю. Ето 7 съвета, които могат да помогнат на всеки човек успешно да премине интервю.

1. Правилата на етикета. Това е много важен фактор, опитайте се да бъдете възможно най-учтиви и любезни, например, ако телефонът ви звъни по време на интервюто, незабавно откажете обаждането и се извинете на интервюиращия.

2. Стриктно спазване на дисциплина. Работодателят се интересува само от конкретна информация, не се интересува от нищо друго, затова винаги директно отговаряйте на въпроса и не отделяйте повече от една минута, за да отговорите на един въпрос.

3. Не се страхувайте от невежеството. Незнанието е нормално, в никакъв случай не се опитвайте да го скриете зад фразите на шаблона, това може да предизвика неприятно впечатление от страна на работодателя.

4. Няма общоприето. Общите фрази не интересуват интервюиращия, той се нуждае от конкретна информация за вас.

5. Без отрицателни и негативни неща. Отрицанието може много негативно да повлияе на впечатлението за вас, така че не говорете за нищо негативно, особено не говорете негативно за предишната си работа.

6. Няма перфектни кандидати, всички сте равни и имате еднакъв шанс. Опитът да изглеждате перфектна дама може да доведе до не най-добрите последици, защото всички знаем, че никой не е перфектен, така че когато ви интервюират за работа, не трябва да се опитвате да се представяте като такива, каквито никога не сте били, обикновено интервюиращите са много опитни и добре запознати с хората, така че това може да Ви изиграе лоша шега.

7. Знанието е много важно. Опитайте се да съберете възможно най-много знания за компанията, в която отивате и за нейните служители.

Вярваме, че настоящите седем съвета ще Ви бъдат полезни, що се касае за нова работа, и смятаме че ще ви вдъхнат доза увереност. Ако сте в процес на търсене на нова работа – пожелаваме Ви успех!

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *