Защо искаме да отслабнем ?

Няма жена, на която да й е все едно как изглежда. Дори да се справи с облеклото, прическата и грима, излишните килограми често са пречка за самочувствието й. И тогава се започват диети и упражнения, от които невинаги има полза.

Кое провокира желанието ни да бъдем слаби?

1.Ако не сме слаби, няма да сме харесвани от противоположния пол.

Това обаче може да бъде оспорвано. Има много жени, които са по-закръглени, но това не им пречи да си намерят партньор и да имат здрава връзка с него. Не е задължително да сме слаби, за да ни обичат. Дори има изследване, според което мъжете смятат за сексапилни жените с обем на бедрото с 30% повече от талията.

2.Слабите хора са по-щастливи.

Това е по-скоро мит, защото в старанието си да отслабнем може така да се вманиачим, че тренировките и гладът да ни изнервят.

3.По-пълните жени си намират по-трудно работа.

В това твърдение има нещо вярно. Все пак по-лесно заемат дадена позиция дамите, които се грижат за външния си вид. Ако са и умни, това е гаранция за сигурен успех. Зависи от и работата – дали например си модел, или готвач. Но в действителност по-пълните жени са подложени на по-силен социален натиск – те са по-често уволнявани и унижавани.

4.Искаме да приличаме на свои фаворити певци и артисти.

Тази причина е несериозна. Ако отслабването ни стане идея-фикс и подложим тялото си на различни интервенции, може само да си навредим и да станем смешни.

5.Слабите хора са по-здрави.

Тук мненията се разминават. Слабите хора наистина са по-активни, но според специалистите по-пълните хора се справят по-добре със стреса поради спецификата на метаболизма си.

Кога наистина се налага да отслабнем?

Ето някои признаци:

– постоянно сме уморени;

– почти винаги сме гладни;

– високо кръвно налягане и висок холестерол;

– обиколка на талията над 90 см;

– качването на няколко килограма всяка година.

Ако сме взели по някакви причини решение да отслабнем, най-добре да го направим по правилния начин след консултация с лекар.

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *