Кои са цветовете на есен / зима 2019-2020 година?

Тенденциите на този есенно-зимен сезон насочват едновременно към класическите и по-необичайните цветове. Основните нюанси са както силни, така и въздействащи.


Според Летрис Ейземан, изпълнителен директор на Pantone, цветовете варират „от лесни и сложни до поразително различни и уникални”. Палитрата им включва такива като: пикантно червено, наситено кафеникаво червено, кремаво прасковено, сочно розово и тъмен чедър, както и галактическо синьо и скалисто синьо. Тези цветове се смесват и съчетават отлично с традиционните за студения сезон цветове като черно и сиво например.


Сред всички актуални за сезона цветове огненочервеното привлича вниманието в Седмицата на модата в Ню Йорк и се налага като цветова тенденция. Идеален цвят е за вечерни рокли и като акцент, съчетан с неутрални и топли тонове. Този цвят е център и на зимните колекции в Париж.


Модните дизайнери съветват като възможност включването на допълнителни 4 класически цвята: ванилов крем (кремаво-бял нюанс), вечерно синьо, палома (елегантен сив цвят) и гуакамоле (зелен нюанс).


В гамата на сезона цветовете отразяват сила, увереност и желание за уникалност. Съчетанието на прости и сложни цветове повишава самоувереността.


И този сезон екипът на Института по цветове Pantone създаде доклад за актуалните цветове, който е най-лесно достъпният справочник за важните цветови насоки.


Всеки може да избере своя цвят, дори най-капризните вкусове могат да се насладят на пъстротата и великолепието от цветове.
Ако искате да бъдете забелязани, изберете оранжево.
А може би златисто – за повече блясък.
Или пък палитра от лилави цветове за смели дами.
Дори принтовете в класическия сив цвят е възможно да стоят много интересно наред с прасковено-розовото или шам-фъстък – необичайните цветове за есен/зима 2019-2020г.

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *