Избелване на зъбите в домашни условия

Усмивката – това е нещото, което всеки един човек забелязва в нас. При усмихване голяма част от хората показват зъбите си. Стигаме до там, че когато имаме зъбни проблеми избягваме и да се усмихваме или поне не толкова често. В тази статия ще наблегна върху метод, чрез който в домашни условия да избелите зъбите си с минимални усилия.

Когато искаме бели зъби трябва да намалим пиенето на кафе, яденето на шоколад и други тъмни храни. С наслагването на веществата съдържащи се в тях по зъбите ни те потъмняват и хващат зъбен камък, защото е много трудно да бъдат почистени добре.

Методът, който искам да ви представя е елементарен. Не изисква повече от минута дневно и всичко, което ви е необходимо е пресен лимон.

Цялата процедура се състои в това сутрин да избелвате зъбите си с резенче лимон. Това упражнение правите след като сте си измили зъбите с паста. Полезно ще е да си вземете паста с повече гранули, защото за кратко време след миенето те все още са по зъбите ви. След миенето с паста идва ред на лимоновото резенче. Взимате го с ръка като плода на лимона да сочи нагоре. Леко го смачквате и започвате да търкате с кръгови движения подобни на миенето с четка зъбите си. Търкането не продължава повече от 45-50 секунди, защото така има шанс да увредите емайла си и зъбите ви да станат свръх чувствителните. Процедурата е добре да правите за период не по-дълъг от 14 дни. Ефект неминуемо ще има.

С този лесен, бърз и ефикасен метод гарантираме, че ще започнете да се усмихвате повече и ще повишите самочувствието си.

Възможно е да има страничен ефект – кървене на венците. Ако се получи е желателно да направите консултация с вашия зъболекар. Не мислите, че това е шега работа, защото може да доведе и до по-сериозни проблеми като падане на зъби.

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *